Omul este atat cat intelege

11018320_795986040489731_107739389066322186_n

 

De-a lungul timpului m-am lovit de critici si judecati din partea celor din jur. Mi se reprosa, in special, faptul ca nu pot pot sa ma numesc crestin-ortodox si in acelasi timp sa vorbesc despre energie, despre Lumina, despre chakre, campuri etc. Mi se atragea atentia, ca o iau pe o panta dubioasa si ca, bineinteles, partea adversa ma ispiteste si vorbesc prostii.

Se prea poate, sa fi fost si pe acolo, fiindca asa e drumul, uneori alunecos si inselator, insa sa cataloghezi tot ceea ce e in afara credintei tale – ceea ce nu intelegi, ceea ce nu ai trait/experiementat/studiat – ca fiind gresit, mi se pare in primul rand o dovada a lipsei de inteligenta. Ti se dau niste informatii, nici macar nu ai impulsul de a le verifica, ci doar le preiei si transmiti mai departe precum un robotel; iar cei care incep sa-si puna niste intrebari si mai privesc si-n stanga si-n dreapta, sunt catalogati si etichetati in fel si chip.

Mai nou, unii si altii din randul Bisericii, il contesta pana si pe Parintele Arsenie Boca, daca vindeca, zbura sau era inconjurat de foc atunci cand se ruga… era inselat de diavol, bineinteles.

Ma atrage ortodoxia, imi plac ritualurile, merg la Liturghie si fac ceea ce face un crestin practicant. Sunt atrasa de tot ceea ce tine de Manastire, vietile Sfintilor, dar sunt de parere ca exista mai mult decat ceea ce ni se prezinta ca fiind adevar. Exista preoti, calugari care stiu si au cunostere, insa nu impartasesc, totul este taina.

Dar trebuie luat in vedere faptul ca oamenirea e intr-un proces de schimbare – uitati-va la copiii care se nasc, la ceea ce vorbesc si vad. Copiii acestia vin deschisi, vad si stiu de unde vin, cum au ales sa vina, de ce au ales sa vina in familia respectiva etc. Parintii de i-ar asculta..

Copii acestia au nevoie de ghizi, de oameni pregatiti care sa-i indrume. Unde sa mearga?! La un preot caruia daca ii povestesti despre faptul ca al tau copil vorbeste despre o viata trecuta, nu te baga in seama? Mai grav, te trimite cu copilul la medic ca sa-l indopi cu medicamente…

Avem si, din ce in ce mai mult, vom avea nevoie de preoti cu har, oameni pentru care preotia nu este o meserie si atat.

Revenind…

Zilele trecute il ascultam pe un preot care vorbea foarte frumos despre credinta, dar in acelasi timp amintea despre reiki, campuri, chakre, Lumina. M-am bucurat foarte mult fiindca sunt foarte putini preoti care au taria, curajul de a vorbi despre asa ceva. Si totusi si-a asumat acest risc, riscul de a fi criticat de breasla sa. Asta inteleg prin a sluji lui Dumnezeu mai presus decat unei institutii. Asta trebuie sa cautam cu totii, sa facem Voia lui Dumnezeu! Sa tindem spre a fi mai buni, sa tindem spre… desavarsire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *