Despre o carte: Cartea Trezirii Neamului (Parintele Pantelimon, Daniela Georgescu)

Va recomand o carte exceptionala, pe care sa o cititi cu deschidere si cu inima. Continutul poate parea extraordinar sau exagerat, insa acei dintre voi care sunteti apropiati de Sfinti, care intr-un fel sau altul ati simtit, in vreun moment al vietii voastre, interventia sau prezenta lor, veti intelege.

O carte despre poporul roman, despre Parintele Arsenie Boca, despre credinta, rugaciune si smerenie.

Cartea trezirii neamului

„Parintele Pantelimon impreuna cu Parintele Arsenie Boca si Mos Ilie au inceput Lucrarea pentru pregatirea Celei De-a Doua Veniri a lui Iisus. Conform marturisirii Parintelui Pantelimon, Romania este Noul Ierusalim, iar Cea De-a Doua Venire a lui Iisus va fi in Romania. Manastirea „Pacea Lumii” de la Bucium (judet Brasov) este locul ales de Dumnezeu pentru Ziua Judecatii. Timp de 15 ani deasupra Fagarasului, pe cer s-a aratat Crucea pe care doar Parintele Arsenie Boca a putut sa o vada si sa inteleaga faptele de credinta care au fost cerute din partea poporului roman pentru a pregati Venirea. Timp de aproape 60 de ani s-a lucrat pentru ca acest har care a fost dat poporului roman sa nu fie luat si dat altui popor.

Prin curatenia si faptele de credinta ale Parintelui Arsenie Boca, ale Parintelui Pantelimon si ale lui Mos Ilie, prin Post, Rugaciune, Liturghii si Sf. Maslu tinute cu sfintenie timp de 33 de ani a fost posibila realizarea faptelor de credinta ca multumire pentru suferintele indurate de Mantuitor: Clopotul pentru jertfa celor 14000 de prunci ucisi de Irod, Racla pentru jertfa taierii capului Sf. Ioan Botezatorul (al carui trup se afla in Romania) si Crucea pentru rastignirea pe Cruce a Mantuitorului. Cu aceste trei fapte de credinta a inceput Lucrarea.

Faptele de credinta ale celor trei pot fi vazute: Racla, la Hurez, Clopotul, care are 350 de kilograme, se afla tot la Hurez, iar Crucea facuta dupa modelul celei aratate pe cerul nostru, zi si noapte, timp de 15 ani, deasupra Fagarasului, se afla in chilia Parintelui Pantelimon. Primul a fost construit Clopotul, in 1962, apoi Racla si Crucea, tot in acelasi an.”

„Cartea trebuie sa ajunga cat mai repede la popor, ca sa stie ce mare misiune i-a dat Dumnezeu. Eu asa imi doresc, sa ajunga cat mai repede la popor, pentru ca vin vremuri grele si poporul trebuie sa aiba timp sa se pregateasca. Si daca nu va fi publicata prea repede, caci vor fi multe piedici, Dumnezeu tot o va descoperi. Trebuie sa avem rabdare, sa o scoata El la lumina, cand va voi. E lupta grea cu aceasta carte, si multi vor ataca-o, pentru ca vorbim despre Dumnezeu si cei care l-au urmat. Asa a fost dintotdeauna si asa va fi mereu. Vrajmasul nu suporta ca cineva sa faca fapte placute lui Dumnezeu si va incerca sa-l opreasca, prin tot felul de piedici. Cei care il acuza pe Parintele Arsenie Boca pe nedrept, nu se vor lasa si vor cauta orice motiv, se vor lega de orice cuvant, de orice virgula, ca sa atace aceasta carte si sa ne denigreze si pe noi. Dar noi nu ne speriem si, chiar de nu va putea fi publicata aceasta carte, ea este testamentul meu.” 

Se vorbeste si despre o Manastire draga sufletului meu, Manastirea de la Bucium, Fagaras.

„Trebuie sa ramana scris despre Biserica si catedrala de la Bucium! Ai scris? Scrie! E important! Eu le-am aratat cum trebuie sa fie biserica. Pentru ca acolo va veni Sfantul Ioan Botezatorul la a Doua Venire a Mantuitorului. Trebuie sa faca o panglica de aur pe care trebuie sa scrie: Aceasta Manastire este pentru Pacea Lumii intregi!”

Cartea poate fi descarcata de aici.

4 thoughts on “Despre o carte: Cartea Trezirii Neamului (Parintele Pantelimon, Daniela Georgescu)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *