Gandul zilei (03.11)

52478c4c4dd1ed138878f3fc1bb613cf

Imaginea e o iluzie si totusi fiecare dintre noi avem, vrem nu vrem, o imagine, doua, sau mai multe in functie de oamenii cu care interactionam. Am observat si in ceea ce ma priveste, las sa se vada din mine atat cat consider, arat doar cat cred ca se poate in raport cu un om, o situatie etc.

Uneori e vorba si de un instinct de supravietuire, pentru ca oamenii abia asteapta, unii, sa te “devoreze” atunci cand le dai motiv de rumegat fiindca – nu-i asa? – e atat de interesant sa discuti si sa fii preocupat de viata, obiceiurile altei persoane decat sa te privesti cu atentie pe tine si propria-ti viata.

Ma intrebam zilele trecute, cum ar fi daca toti oamenii ar fi exact cum sunt ei de fapt, fara mastile pe care si le construiesc clipa de clipa. O facem cu totii, de regula din teama de a nu fi raniti, judecati, criticati, unii o fac pentru putere, altii pentru a domina etc.

Insa, tare interesant ar fi sa ne privim unii pe altii, in ochi si sa ne vedem asa cum suntem dincolo de orice accesoriu. Si nu ma refer aici la ceva fizic.

Asadar, daca azi ai renunta la masti? Ti-ar placea de tine? Ai vrea sa fii prieten cu tine?

Ar fi foarte interesant daca ne-am percepe unii pe altii exact asa cum suntem cu adevarat. Multi ar fi dezamagiti si multi ar vedea cat de mult se inseala atunci cand privesc doar la masti si nu la esenta. Insa si pentru asta, iti trebuie ceva mai mult decat superficialitatea vazului.

Cine esti cand nimeni nu te priveste?

De meditat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *