Copiii indigo si copiii de cristal

magical-1090663_1920

Termenul de “copil indigo” provine de la telepata Nancy Ann Tappe, care a clasificat personalitatile oamenilor, dupa culoarea aurei.

“In general, fiecare din epocile universale este insotita de o preponderenta, la oameni, a acelei culori. De exemplu, acum majoritatea adultilor sunt fie Albastri, fie Violet – care sunt cele doua culori dispunand de cele mai necesare atribute pentru aceasta Epoca Violet a tranzitiei. In timpul epocii viitoare, Epoca Indigo, culoarea indigo va reprezenta norma.”
(Cum sa intelegem viata, prin culoare, 1982)

Potrivit lui Tappe, fenomenul indigo a fost recunoscut drept una dintre cele mai incitante schimbari ale naturii umane care a fost vreodata traita de societate. Eticheta de indigo descrie tiparul energetic al comportamentului uman care exista la ceva mai bine de 95% din copiii nascuti in ultimii 10 ani.

Acest fenomen se petrece la nivel global si, pana la urma, persoanele indigo, vor inlocui toate celelalte culori. In mica copilarie, copiii indigo sunt usor de recunoscut dupa ochii lor mari, cu privirea limpede. Sunt copii precoce,extrem de inteligenti, cu o memorie prodigioasa si o puternica dorinta de a trai dupa cum le dicteaza instinctul. Acesti copii ai noului mileniu sunt suflete sensibile, dotate cu un nivel inalt de constiinta, care au venit aici pentru a ajuta la schimbarea vibratiilor din viata noastra si pentru a crea un singur taram, un singur Pamant si o singura specie. Ei sunt puntea noastra spre viitor.

Potrivit lui Peggy Day si Susan Gale, sosirea copiilor indigo a fost prezisa de Edgar Cayce, cu mult timp inainte de clasificarile aurei, facute de Tappe.

“Copiii Indigo” este numele unei carti scrisa de Lee Carroll, care canalizeaza o entitate numita Kryon, si de catre sotia acestuia, Jan Tober.

Carroll este un absolvent de economie care a condus timp de 30 ani o companie de tehnica audio, pana ce o vizita facuta la un mediu i-a declansat o criza New Age a varstei de mijloc. El a descoperit religia si a inceput sa calatoreasca in jurul lumii, propunand seminarii de “auto-asistenta”. Alaturi ii este tot timpul Tober, practiciana a metafizicii si a vindecarilor prin pase, ca si cantareata de jazz care a facut turnee cu Benny Goodman si Fred Astaire (Krider, 2002).

Kryon a dezvaluit unele mesaje importante cum ar fi acela ca “iubirea este cea mai puternica forta din intregul univers”. Carroll si Tober calatoresc in lume, pentru a face seminarii cu Kryon. Kryon se intereseaza de multe domenii, inclusiv de UCL Reteaua Universala de Calibrare – Universal Calibration Lattice) si Echilibrare EMF (inverstire cu putere prin cunoasterea naturii noastre electromagnetice, adica a felului in care ne putem controla campul energetic, care consta din “fibre de lumina si de energie”).

Una dintre tezele din Copiii Indigo este aceea ca, de vreme ce multi dintre acesti copii au fost diagnosticati ca suferind de tulburari de deficit de atentie (ADD) sau ADHD (tulburari hiperkinetice, cu deficit de atentie), aceasta ar reprezenta “o noua tendinta in evolutia umanitatii”. Acesti copii nu au nevoie de medicamente cu ar fi Ritalin, ci de o ingrijire si exercitii speciale.

In carte se regasesc zeci de articole semnate de autori din toate domeniile. De aceea, ea nu este consecventa si uniforma, in ceea ce priveste analiza si sfaturile oferite.

Nancy Ann Tappe a contribuit si ea la carte. Un alt autor este Robert Gerard, Ph.D., al carui text se intituleaza “Emisari ai Raiului”. El crede ca fiica sa este un copil Indigo. El mai crede, de asemenea, ca “multi dintre copiii Indigo pot vedea ingerii si alte fiinte din planul eteric.” El conduce Oughten House Foundation, Inc., si comercializeaza carti cu ingeri. Un alt autor este Doreen Virtue, promotoare a terapiei cu ingeri, care a descoperit acum aparitia unei generatii inca mai evoluate de copii, Copiii de Cristal.

Totusi, nu toti autorii care au contribuit la redactarea cartii sunt preocupati de metafizica New Age. Spre exemplu, dr. Judith Spitler McKee este o fosta educatoare si invatatoare, dar si profesor pensionat de la Universitatea Eastern Michigan. Ea se ocupa cu stimularea apetitului copiilor pentru citit.

 

Cum putem recunoaste un copil indigo

Copilul indigo poate fi recunoscut dupa culoarea aurei si dupa o serie de alte trasaturi, potrivit unei clasificari care se poate gasi pe website-ul The Indigo Children (proprietate a Scrierilor Kryon).

Au venit pe lume cu simtamantul ca ar fi de vita nobila (si uneori se si poarta ca atare).
Au intrucatva simtamantul ca “ar merita sa fie aici” si sunt surprinsi cand altii nu il impartasesc.
Respectul de sine nu conteaza prea mult. Adesea le pun parintilor oglinda si le arata “cine sunt”.
Au dificultati in a tolera o autoritate absoluta (adica o autoritate care se manifesta fara nicio explicatie sau optiuni). Pur si simplu nu vor sa faca anumite lucruri; le vine greu, spre exemplu, sa stea la coada.

Sunt frustrati de unele sisteme care functioneaza pe baza de ritual si nu necesita gandire creatoare. Gasesc adeseori cai mai bune de a face lucrurile, atat acasa, cat si la scoala, ceea ce ii face sa para ca ar fi un soi de “bombe in sistem” (nu se conformeaza niciunui sistem). Par a avea un comportament antisocial, atunci cand nu se afla in compania celor ca ei. Daca nu se afla in jurul lor nimeni care sa aiba un nivel asemanator de constiinta, se repliaza, simtind ca nicio alta fiinta omeneasca nu ii poate intelege. Scoala, ca forma de socializare, le este adesea greu de suportat.
Nu reactioneaza la tipul de disciplinare prin “invinuire” (“Ai sa vezi tu ce se intampla cand o veni taica-tau acasa”). Nu manifesta niciodata timiditate, in a va comunica ceea ce le trebuie.

Este de la sine inteles de ce multi dintre parinti nu doresc asemenea etichete cum ar fi ADD sau ADHD, pentru copiii lor. Aceste etichetari sunt sinonime cu imperfectiunea. Unii ar putea chiar sa considere ca implica o “tara”. Ele inseamna, textual, niste tulburari de comportament ale copilului, datorate unor disfunctii neurobiologice. Pentru unii, aceasta se traduce prin a avea un creier care nu functioneaza bine sau o tulburare mintala. Este de inteles ca aici intra in joc multe controverse.

Tratamentul copiilor cu astfel de probleme reprezinta unul dintre aspectele incitante pentru media, pentru avocati, pentru moderatorii de talk-show-uri, pentru jurnalisti de opinie si multi altii care nu sunt apti pentru a clarifica probleme medicale sau stiintifice complicate. Multi sar la atac, la adresa industriei farmaceutice si a psihiatrilor, pentru faptul ca le administreaza prea multe medicamente copiilor. A te opune nu are nici un rost, de vreme ce prea putina lume ii va apara pe cei care ii “abuzeaza” pe copii. Inca mai putini se vor osteni de a mai investiga, pentru a intelege obiectul criticilor.

Institutul National de Sanatate Mintala spune ca ADHD reprezinta cea mai frecvent diagnosticata maladie a copilariei. Ea afecteaza pe cca 3+5% din copiii de varsta scolara. David Kaiser spune ca cca 10% din copiii de varsta scolara ar fi fost diagnosticati cu ADD/ADHD si ca, in unele state americane, chiar 50% dintre copiii au avut un astfel de diagnostic. Cu un asemenea procentaj ridicat de imbolnaviri, ar fi lesne de decelat si unele greseli de diagnosticare, tratament necorespunzator, reactii adverse, s.a.m.d.

Povestile despre asa-numitele abuzuri ar trebui, totusi, sa nu se substituie studiului stiintific si observatiilor clinice realizate de profesionisti care ii trateaza pe astfel de copii, in mod curent. Dar toti stim ca o poveste relatata la talkshowuri, cum sunt cele ale lui Oprah sau Larry King Live, de Arianna Huffington sau Hilary Clinton are mult mai multa greutate, decat un studiu urmarit stiintific. Totusi, acele studii stiintifice trebuie realizate. Ritalin se foloseste aprox. din 1950, dar nu exista, pana acum, studii despre faptul ca ar fi sigur, eficient sau mai bun decat alte tratamente alternative.

In sprijinul prescrierii lui subscriu majoritatea medicilor practicieni care trateaza milioane de copii si de adulti suferind de ADHD. Novartis Pharmaceuticals, Corp., care spune ca el a “a fost administrat eficient, ca medicatie sigura, in tratarea a milioane de pacienti cu ADHD, in ultimii 40 ani,” fapt atestat si de rezultatele a 170 de studii (Donohue). Totusi, se poate considera ca Novartis nu este totalmente dezinteresata.

In orice caz, indiferent cat de multe studii desfasurate pe perioade indelungate nu ar fi descoperit nimic spectaculos de gresit la Ritalin, va exista intotdeauna posibilitatea ca unul viitor sa demonstreze ca el este ceva oribil. De exemplu, “cercetatorii de la Universitatea Berkeley din California, spune ca studiul desfasurat pentru a demonstra felul in care au trecut la varsta adulta tineri suferind de ADHD, a pus in evidenta o legatura intre Ritalin si dependenta manifestata mai tarziu de tutun, cocaina si alte substante stimulante” (Donohue, 2000). Este aceasta legatura suficient de puternica, pentru a crea ingrijorare? Cum putem noi fi siguri ca ADHD, si nu Ritalin, s-a aflat la baza acestei legaturi?

Starile de exaltare si cvasi-isterice legate de Ritalin au contribuit la crearea unei atmosfere care a facut posibila tratarea cu seriozitate a unei carti, cum este “Copiii Indigo”. Daca ar putea alege, cui nu i-ar placea sa creada mai degraba ca copiii lor sunt speciali si destinati unei misiuni inalte, decat ca ar suferi de vreo tulburare a creierului?

 

Informatii de baza privind copiii indigo sau de cristal

Cand avem de a face sau ingrijim copii indigo sau de cristal trebuie sa ne reamintim ca acest copil foarte diferit de felul in care ati fost dvs. Ceea ce a functionat pentru dvs., nu va functiona pentru acesti copii.

Principalele zone in care va trebui sa va adaptati sunt urmatoarele:
Copilul indigo sau cristal este o fiinta avand emisfera dreapta a creierului mai dezvoltata.
Copilul indigo sau cristal este ultrasensibil la stresul ambiental.
Copilul indigo sau cristal este sensibil la unele alimente si va putea dezvolta unele alergii alimentare.

child-1051288_1920

Ce inseamna aceste lucruri pentru dvs.?

1. Predominanta emisferei cerebrale drepte
Copiii indigo si cristal functioneaza, in primul rand, de la nivelul emisferei drepte. Aceasta inseamna ca ei sunt creatori, intuitivi, imaginativi si cu inteligenta emotionala. Totusi, cultura noastra este una predominant orientata spre o functionare a emisferei stangi, care inseamna liniar, rational si logic.

Dificultatile incep sa apara cand copilul intra in sistemul scolar si va trebui sa se adapteze felului sau de functionare. O persoana caracterizata de o predominanta a emisferei drepte invata foarte repede si adesea face salturi intuitive care fac dovada unei uimitoare inteligente. Dar sistemul scolar este calibrat pe o functionare predominanta a emisferei stangi, adica este repetitiv, rutinat, organizat si liniar/cumulativ. Aceasta abordare mai “lenta” va insemna ca acest copil se va plictisi foarte repede, pierzandu-si interesul. El va incerca, in general, alte cai care sa-i stimuleze interesul. Aceasta ii va duce pe multi copii indigo sa fie etichetati ca fiind ADD sau ADHD, fiind adesea tratati cu Ritalin, cand de fapt nu este nimic rau cu ei, in afara ca se plictisesc.

De asemenea, datorita inteligentei lor intuitive, ei pot adesea sa se strecoare timp de mai multi ani prin sistemul scolar, inainte de a se vadi ca ei nu pot citi sau scrie “corect”, fapt ce va face ca ei sa fie etichetati drept “dislexici”, ceea ce reprezinta un alt stigmat.

Este ceva daunator, din pricina ca acest copil indigo are un puternic simt al “perfectiunii” sale si al faptului ca se afla aici intr-o “misiune”. Daca i se va spune ca are o disfunctie sau ca ceva nu este in regula cu el, el va dezvolta o trauma, de care fie va incerca sa se vindece, fie va incerca sa o ascunda. Acest lucru poate duce, la adolescenta, la abuzul de droguri si tulburari alimentare, afisate drept cai ale vindecarii sau ascunderii traumei.

Este extrem de important ca acesti copii indigo sau cristal sa fie recunoscuti ca fiind diferiti, nu ca suferind de vreo disfunctie. Daca aceasta diferenta este onorata si tinuta sub control, copilul se va dezvolta intr-un mod echilibrat, daca nu, se va ajunge la alte disfunctii si probleme.

 

2. Sensibilitatea fata de stresul ambiental
Copilul dvs. este si mai sensibil decat erati dvs. Auzul, vederea, toate simturile sale sunt mult mai acute decat ale dvs. Acest lucru face parte dintr-o mutatie evolutiva, care tine de faptul ca oamenii devin din ce in ce mai deschisi si mai sensibili.

Aceasta se traduce prin faptul ca acest copil va fi stresat si deprimat de zgomotele puternice, de aglomerarile umane, de muzica asurzitoare si de televizor. El va reactiona fie repliindu-se si retragandu-se in sine – urmarea fiind o depresie –, fie el va tolera acesti stimuli, care il vor face sa devina hiperactiv si distructiv.

Copilul indigo sau cristal are deci nevoie de un mediu linistit si tihnit acasa, cu un minimum de jucarii electronice si fara ca televizorul sa ii devina baby-sitter. Exista aproape o relatie direct proportionala intre continutul emisiunilor TV si numarul de ore cat un copil se afla in fata unui televizor si comportamentul acestuia.

La capitolul stres ambiental intra si relatia dintre parinti. Daca intre acestia exista tensiuni, care promoveaza o atmosfera de agresivitate ascunsa sau fatisa, in casa, copilul le va prelua, manifestand fata de ele fie disfunctii, fie mecanisme de aparare. Nu puteti tine nimic ascuns de un astfel de copil, fiindca el va „citi” campurile dvs. energetice si va intelege exact ceea ce ganditi si simtiti, chiar daca nu veti exprima niciodata astfel de lucruri.

 

3. Alergiile alimentare
Corpul fizic al copilului indigo sau cristal este si el foarte sensibil. Adesea el nu va suporta hrana gatita si aditivii alimentari, reactionand inadecvat la zahar si cofeina.

Aceasta inseamna ca dulciurile, bauturile avand coloranti artificiali, biscuitii, placintele, hamburgerii si ciocolata vor crea, in acest copil, un comportament disfunctional si hiperactiv. A oferi acestui copil indigo sau cristal o ciocolata si o Coca-Cola, este echivalent, pentru el, cu a-i administra un drog. Sistemul sau va reactiona prin hiperactivitate, generand un comportament hiperactiv, urmat de o “prabusire” sau “istericale”, atunci cand, la revenire, se vor estompa efectele, el suferind de simptome ale sevrajului, atat la zahar, cat si la cofeina.

Aceasta inseamna ca multi dintre copiii indigo nu vor suporta o dieta “normala”. Carnea de pui si cea rosie sunt pline de hormoni, antibiotice si chimicale si majoritatea mancaruriilor gatite sau la conserva, dintre cele cumparate in supermarketuri, contin si ele chimicale care ar putea sa nu fie tolerate. Copilul poate manifesta si intoleranta la gluten si lactate, dezvoltand simptome cum ar fi eczemele, problemele digestive si tulburari ale sinusurilor si de nas/gat/urechi.

 

Indrumari pentru abordarea acestor probleme

Educatia. Copilul indigo sau cristal va reactiona bine la un sistem educational, in care exista un echilibru in stimularea ambelor emisfere ale creierului, sub forma muzicii, artelor, dansului si teatrului.

Cel mai bun sistem pentru copilul indigo sau cristal este probabil sistemul Waldorf, care pune mai intai un accent maxim pe elementele tinand de emisfera dreapta, pentru ca apoi sa o dezvolte si pe cea stanga, ca baza de sustinere. Acest sistem se concentreaza si asupra tehnicilor de “impamantare” a copilului in trup, de vreme ce multi copii indigo reactioneaza la traume printr-un comportament “dezlanat” sau iesind, de-a dreptul, din corp.

Daca veti testa copilul pentru a vedea daca manifesta sau nu simptome de ADD sau ADHD, nu le administrati decat cu multa precautie Ritalin, care este un medicament (avand deci efecte secundare si creand simptome de sevraj), menit a-i ajuta mai mult pe parinti si pe profesori in abordarea copilului, decat im a-l ajuta pe acesta insusi. Exista tratamente alternative homeopate sau constand din felurite diete, care sunt mai putin daunatoare si mai eficiente.

Stresul ambiental. In primii ani de viata, minimalizati zgomotele si stresul. Aici intra televizorul, jocurile pe PC si activitatile “violente”. Incurajati jocul, cultivarea imaginatiei si apetentei pentru citit – desenat, colorat si povesti. Creati un mediu calm si linistit, pe cat va fi posibil.

Alimentatia. Este cel mai greu de urmarit, din cauza faptului ca hrana se gaseste in magazine si din pricina presiunilor exercitate de colegi si prieteni, copilul fiind in permanenta expus “atractiilor” hranei de proasta calitate sau junk-food. Incercati sa va concentrati pe alternative alimentare naturale, organice si sanatoase.

Daca el sufera de alergii si tulburari comportamentale, va trebui sa identificati natura problemei, creandu-i un regim alimentar mai echilibrat.

 

Sursa: www.floarea-vietii.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *